Mark fra AAB “Fortnite kan noget”

Hvem er Mark fra AAB Esport og hvordan har din vej til esporten været?

Jeg er 38 år, og har fået kølepasta i sutteflasken og har været med fra half-life til cs-go, Call Of Duty og Fortnite. Jeg har selv spillet Fortnite siden sæson 1 chapter 3, og har oplevet udviklingen af Fortnite på egen krop. Gennem mine oplevelser inden for den virtuelle side af Fortnite, fik jeg den følelse af at det må “kunne noget” i den virkelige verden, forstået på den måde at det måtte være muligt at dygtiggøre sig ved at mødes fysisk sammen samt den indiskutabel gunstighed af at mødes fysisk. Jeg fik kontakt til Lars Hjørringgaard, som har startet AaB Fortnite op, og vi arbejder stadig på at slå fast at Fortnite er kommet for at blive – også I AaB esport.

AAB Esport støtter godt op om Fortnite, kan du fortælle lidt om jeres hold og spillere?
Vi har mange forskellige spillertyper med forskelligt niveau, og det har hele tiden været en målsætning at alle skal kunne deltage uanset hvilket niveau man er på. Dette har gjort at vi har spiller som (måske) primært er en del af AaB Fortnite af sociale årsager, og andre som f.eks vores elitespillere som er en del af AaB Fortnite for at dygtiggøre sig på forskelligt plan inden for Fortnite, og som sportsudøver generelt.
 
Dette har også sat forholdsvis store krav til undervisningen, som skal kunne fange og ramme alle niveauer. For at kunne arbejde med de forskellige niveauer har vi lavet en inddeling af vores spillere i hold, hvilket er med til at kunne lave en defineretceret undervisning. Pt. har vi Casual, Talent, Akademi og Elitehold som virkelig sparker r**.
Der er rigtig mange Fortnite spillere i Danmark men det virker til at scenen har svært ved rigtig at få fodfæste, hvilke udfordringer ser du for AAB og Fortnite for at bryde igennem på Esport scenen?
Det er korrekt, det er rigtig mange Fornite spillere i DK, men jeg ser et to-delt problemer ift. at være forening og Fortnite på den competitive scene.
For det første så står vi med et early access spil hvilket gør at det konstant ændre sig, hvilket gør at vores spillere skal kunne være omskiftelig og åbnemindet på de ændringer der måtte komme og dermed ændre deres eget spil.
 
Måske er den største udfordring at ændre Fortnite til et competitivt forenings spil, og ikke blot et spil der bliver spillet online hjemmefra. Dette er dog utrolig svært at ændre, da Epic “sidder så godt i stolen” og de andre “top” turneringer er lukket og hvor esports foreninger er ikke inviteret  – f.eks Elgiganten Invitational.
Udfordringen som jeg ser det, er at Fortnite scene er delt ind i tre lag, et lag med esports spillere, et lag med content creator samt “eliten” og så det sidste lag som er “hjemme gameren”. Udfordringer er der i alle lag, men tager vi de competitiv briller på, så ser jeg en en kæmpe udfordring i at vi ikke kan tilbyde esports foreninger en turnering/cup som f.eks epic egne eller Elgiganten Invitational cup i både niveau og præmier.
Hvis Fortnite rigtig skal få fodfæste, så mener jeg at der skal ske en ændring i foreningerne. Foreningerne bliver nød til at samarbejde og udarbejde den bedste, største og bredeste form for turnering som kan rumme online gameren, elite spilleren og content creatorerne. Ligeledes bliver vi nød til at se indad og hæve niveauet for træningerne, så det bliver attraktivt at gå til esport og ligeledes at være træner e.lign.
Vi (GGW Online) satser stærkt på Fortnite, hvordan var din oplevelse af vores første spilrunde?
Altså eftersom vi indtager førstepladsen, så synes jeg da det var en god oplevelse af første runde ;-.).
Nej GGW er nok pt. DK bedste bud på en turnering, hvor det er muligt at vores spiller har noget at spille om (udover de sædvanlige pokaler) og får modstand. Opsætningen af GGW online er så god som det pt. er muligt, idet Epic ikke har lavet Fortnite til et competitivt spil hvor man kan spectate. Der er god stemning og et bredt repræsentskab af forskellige niveauer, dog er det ærgerligt der ikke er flere tilmeldt.
 
 
Hvordan ser du den Danske Fortnite scene om 1, 2, 5 år?
Det er et rigtig godt spørgsmål, men jeg tror vi står ved et skæringspunkt. Som forening er vi nødsaget til at “steppe up” og lave et langt bredere samarbejde ift. turneringer, udvikling af træner, træninger og for at kunne tilbyde et attraktivt tilbud til de unge som sidder foran computeren hjemme og cranker Fortnite.
 
 
Hvis jeg siger GGW i Gigantium i Januar, hvad siger du så?

Vi ses 😉

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skriv et svar

Kategorier

Relaterede Nyheder

Interview med Pwndx

Interview med Pwndx Hvem er Pwndx og hvordan opstod dit Nick? Jeg hedder Kasper. Jeg er 23 år gammel. Tidligere professionel Rocket League spiller. Lige

Video interview med GGW Online

Interviews med Lasse, Johan og Daniel Så du ikke vores teaser omkring GGW Online på vores facebook side? – Så har du her mulighed for