Steffen “XaiQus” fra Sørby Esport

"Jeg føler vi står på nippet til Rocket Leagues store gennembrud i Danmark"

Hvem er XaiQus fra Sørby Esport og hvordan har din vej til esporten været?

Jeg hedder Steffen og er 28 år. Jeg joinede Sørby tilbage i 2017 da en ven jeg spillede online mods til GTA: San Andreas med, anbefalede mig at joine Sørby fordi han synes det var det fedeste i verden.
Igennem tiden har jeg spillet på en del forskellige hold med mere eller mindre succes, men har med tiden fundet ud af at mit bidrag til dansk RL ikke ligger i at blive spiller, men at caster istedet.
 
Midt i coronaraseriet tilbage i maj 2020 lavede et par folk og jeg en dansk RL turnering, hvor jeg castede sammen med min gode ven Fuzz,.
Dette blev en bragende succes, som efterfølgende blev til 4 forskellige turneringer. Nu er vi der hvor jeg føler vi står på nippet til Rocket Leagues “store gennembrud”, i Danmark
Sørby støtter op om rigtig mange spiltitler, og de fleste kender jer nok fra CSGO scenen. Kan du fortælle lidt om klubbens overordnede visioner for Esport?
 
Jeg tror man skal huske på at Sørby ikke er en organisation ligesom CPH Flames og Astralis, men en forening hvor man er velkommen hvis man har lyst.
Men uden at vide hvad den store vision præcis er, vil jeg mene at Sørby’s vision for Esport er at favne så bredt som overhovedet muligt og fremstå som et sted for alle der har en interesse for esport, om det er på hyggeniveau, eller mere professionelt niveau er op til den enkelte.
I har Rocket League hold, kan du fortælle lidt om hvor længe i har spillet og lidt om jeres hold?
 
Ja vi har lidt Rocket League hold, jeg er dog ikke på noget hold lige pt. (og har heller ikke planer om at komme det, da jeg føler mine kvaliteter ligger andetsteds)
RL afdelingen er lige nu under massiv ombygning, så lige nu bliver der mest lavet “specialhold” til en turnering når det er 🙂
Rocket League er et stort spil på den udenlandske scene, hvad tror du grunden er til at det ikke er så stort i Danmark endnu?
 
Spørgsmålet jeg lidt håbede du ville stille! Den åbenlyse grund er pga. CS:GO, der er bare intet der kan røre det spil med en ildtang når det kommer til popularitet, Danmark vil være og er bare CS land og sådan har det efterhånden været i mange år.
 
Jeg tror personligt også det er pga. af at RL for mange bliver anset som et lille hyggespil man lige hurtigt spiller med vennerne når der ikke er andet, lidt ligesom Wii sports og Mario kart. Der er jo rimelig mange der ved hvad det er og har prøvet det før, men mange har ikke set hvor spændende kampene kan blive og hvor fuldstændig hjernedøde gode nogle folk er, også i Danmark. Dette tror jeg (og håber) kan ændres hvis bare spillet får en chance på en stor dansk scene, som NPF, eller jeres egen GGW. For spillerne er derude, og de er sultne efter at nogen giver Rocket League en seriøs chance for at skinne HELT igennem i DK.

Hvis jeg siger GGW i Gigantium i Aalborg til Januar, hvad siger du så?

Så siger jeg, at jeg håber i er klar til at give RL en seriøs chance, med sceneshow og en god prizepool, for så kommer jeg gerne og leger RL-ekspert.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skriv et svar

Kategorier

Relaterede Nyheder

Interview med Pwndx

Interview med Pwndx Hvem er Pwndx og hvordan opstod dit Nick? Jeg hedder Kasper. Jeg er 23 år gammel. Tidligere professionel Rocket League spiller. Lige

Video interview med GGW Online

Interviews med Lasse, Johan og Daniel Så du ikke vores teaser omkring GGW Online på vores facebook side? – Så har du her mulighed for