Spillenes historie

Spillenes historie

Rocket League

Rocket League er et spil baseret på idrætsgrenen fodbold, men med raketdrevne biler, som er udviklet og udgivet af spiludviklerne Psyonix, et datterselskab til Epic Games, der har hovedkvarter i San Diego, Californien i USA. Rocket League blev udgivet den 7. juli 2015 til både PC og Play Station 4. Det tog Psyonix næsten to år, at designe og udvikle spillet, hvilket sætter Rocket Leagues begyndelse tilbage til 2013, men spillets historie starter allerede meget tidligere end det. 

Rocket League er en efterfølger til Play Station 3 spillet Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars som også er designet og udgivet af Psyonix tilbage i 2008. Battle-Cars Modtog mange blandede anmeldelser og blev aldrig den helt store succes. Psyonix igangsatte derfor en plan for at udvikle på deres nuværende spil og dermed skabe en to’er til deres spil. Dette spil skulle være efterfølgeren, hvor spiludviklerne havde stor fokus på fan kritik, fan input og ikke mindst markedsføring af spillet, men stadig væk holde på essensen af Battle-Cars da Psyonix havde fået skabt et community og en loyal fan base, som de gerne ville holde fast i. 

Alt andet lige, har udviklingen af Rocket League, i samarbejde med fansenes kritik og input, været en stor succes i forhold til de blandede anmeldelser de fik af deres første spil. Rocket League har siden udgivelsen i 2015 fået store roser og har vundet adskillige priser, herunder bedste Sports/Racing spil og bedste Multiplayer spil. Rocket League er desuden et af de første spil, der var fortaler for cross-play, så alle kunne spille mod hinanden lige meget om man sad på PC, Play Station eller Xbox. Rocket League kan derfor i dag spilles på Play Station 4 og 5, Xbox One, PC og nintendo Switch. På baggrund af dette, kunne man i 2018 fejre 40 mio. spillere som i dag i 2021 er mere end fordoblet, da der er mere end 99.5 mio. registrerede spillere på alle platforme.

 

Fortnite

Fortnite er et Multiplayer spil også er bedre kendt som Battle Royal. Fortnite er udviklet og udgivet af Epic Games der har hovedkvarter i byen Cary i North Carolina i USA. Fortnite blev udgivet den 25. juli 2017 og kan spilles på PC, Play Station, Xbox og Nintendo Switch, men vidste du, at da Fortnite blev udgivet var det kun et Singleplayer spil?

Epic games havde kun planer om at udgive en singleplayer og Co-op version, som vi i dag kender som Fortnite: Save The World, men på baggrund af PUBG’s store udvikling og var blevet et verdensomspændende fænomen, besluttede Epic Games sig for at udvikle en multiplayer del som de kaldte Battle Royal, hvor man kan spille solo, duos eller i et squad som enten består af tre eller fire spillere. Battle Royal blev i september frigivet i spillet, kun to måneder efter Fortnites udgivelse i juli. I december 2018 blev Fortnite Creative tilføjet til spillet, hvor spillerne kan gå rundt og skabe deres egen. 

Fortnite kunne i juli 2018 registrere mere end 125 millioner spillere, mens det i maj 2020 blev offentliggjort, at der var mere end 350 millioner spillere registrerede spillere. Dette tal vil dog ændres, hvis der blev kigget på enkelte spillere og ikke antallet af konti som der er registreret hos Epic Games.


Valorant

Valorant er et free-to-play first-person skydespil hvor man i to hold af fem personer, skiftes til at være Attacker og Defender. Valorant er udviklet og udgivet af Riot Games der har hovedkvarter i Los Angeles i USA. Valorant blev først nævnt i oktober 2019 under navnet Project A og blev udgivet d. 7. april 2020 som et lukket beta, inden det officielt blev lanceret d. 2. juni 2020. Riot Games som også er kendt for at have udgivet spillet League of Legends begyndte at udvikle Valorant allerede tilbage i 2014.

Man spiller som en af flere forskellige agenter, som er designet og baseret flere og forskellige lande rundt omkring i verdenen. I spillet bliver man som tidligere nævnt, tildelt rollen som det angribende eller det forsvarende hold. Hver agent har unikke evner, der hver især kræver afgifter, samt en unik ultimativ evne. Hver runde starter man med den klassiske pistol. 

Riot Games ønskede ved lanceringen af spillet i april måned, at der skulle være 12 agenter, som man kunne vælge i mellem, men ved betaens start var der kun 8 og til april var der yderligere kommet to agenter til spille, så man havde flere at vælge i mellem. Fra lanceringen af spillet til i dag, er der udkommet yderligere 6 agenter, så der nu er 16 agenter at vælge i mellem. 

Valorant kunne d. 2 juni 2021, altså et år efter Valorants officielle lancering, præsentere mere end 14 millioner aktive spillere over hele verdenen.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skriv et svar

Kategorier

Relaterede Nyheder

Interview med Pwndx

Interview med Pwndx Hvem er Pwndx og hvordan opstod dit Nick? Jeg hedder Kasper. Jeg er 23 år gammel. Tidligere professionel Rocket League spiller. Lige